16.6 C
Kiskunmajsa

3D NYOMTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

- Hirdetés-spot_imgspot_img

– A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett, a „Megyei identitás erősítése az érték-élmény-egészség megjelenítése közösségi programokban” című, TOP-5.3.2-17-BK1-2018-00001 kódszámú projekt keretein belül megvalósuló 3D nyomtató alkalmazása című 40 órás képzésen vettem részt, múlt év őszén – nyilatkozta Süli Enikő.
– A képzés a kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központban volt, melyet Bognár Adrián tartott. Nagy szakértelemmel, tudással és sok-sok türelemmel fordult felénk. Segített bennünket, lépésről-lépésre haladt velünk. Célja az volt, hogy bevezessen bennünket és ezáltal a diákokat is a digitális technika világába és ezzel a technológiával kreatív, a térségi kötödésünket reprezentáló tárgyak készítésére ösztönözzön. Az oktatási anyag hozzájárult az élményalapú tanulási módszerek szélesebb körű alkalmazásához. Megtanultuk a 3D tervezési szoftvert kezelni. A mentorálási folyamat végén önállóan kellett egy lakóhelyünkre, környezetünkre jellemző tárgyat megterveznünk majd a folyamat végén 3D-ben ki is nyomatattuk. A kistérség minden iskolája képviseltette magát ezen a képzésen, ahol informatikusok, rendszergazdák mellett kellett helyt állnom egyszerű tanító néniként, ami nem kis kihívás volt számomra – mondta el a kömpöci Szent Ágoston Katolikus Iskola intézményvezetője.
– A képzés után abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a kistérségen belül a mi iskolánk kapta meg elsőként a CraftBot Plus 3D printer típusú, 3D nyomtatót. A gyerekek már nagyon várták. A járvány miatt csak kisebb csoportokban igyekeztem bemutatni a programot a tanulóknak és készítettünk számukra is kulcstartókat, melyeket megtarthattak. Biztos vagyok benne, hogy maradandó élménnyel gazdagodtak. A sok csillogó szem feledtette velem azokat a nehézségeket, melyeket le kellet küzdenem az idő alatt, amíg megszülettek azok a produktumok, melyeket már „csak” nyomtatni kellett. Voltak diákok, akiket nagyon érdekelt és ámulatba ejtett ez a digitális technika. Az identitás tudatot is igyekeztünk javítani azzal, hogy Kömpöc község helyi értéktárában szereplő értékeinket megterveztük és kinyomtattuk, melyet majd a kistérség többi településével együtt egy kiállításon szerepeltetünk majd az év folyamán – számolt be Süli Enikő.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img