2.1 C
Kiskunmajsa
2022, november 28. hétfő
spot_img

A MAJSAI KISTÉRSÉG POLGÁRMESTEREI AZ UKRAJNAI MENEKÜLTEK BEFOGADÁSÁRÓL IS EGYEZTETTEK

Kömpöcön tartották tanácskozásukat a majsai kistérség településeinek polgármester. A keddi összejövetlen jelen volt Lenkei Róbert, a megyei közgyűlés tagja, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő választókerületi kabinetfőnöke. A megbeszélés napirendjén volt az Ukrajnából menekülők befogadása, ellátása. Patkós Zsolt, majsai polgármester, a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke szerint emberi és erkölcsi kötelesség a háború elől menekülőkről történő gondoskodás. A kistérség valamennyi településén lehetőség nyílik az adományok gyűjtésére, hiszen szükség van tartós élelmiszerekre, ruhákra, higiéniai felszerelésekre, játékokra, de még mosógépekre is. A befogadottaknak a szállás mellett, az étkeztetetést, orvosi ellátást is biztosítani kell.
„Kiskunmajsa segít” elnevezéssel egy elkülönített számlát is nyitott a majsai önkormányzat. A pénzadományokat a következő számlára lehet küldeni: 11732143-15339010-10380004.
Kiskunmajsán és térségében mintegy száz menekültet tudnak elhelyezni. A Jonathermál Zrt. három vendégházat ajánlotta fel, de magánszemélyek is szállást adnak apartmanjaikban és a menedékvárosban is tudnak fogadni menekülteket. Az első turnusban nők és gyermekek érkeznek Majsára.

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Kövess minket!

8,853RajongókTetszik
504FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Legfrissebb cikkek