15.5 C
Kiskunmajsa

AKTÍVAN A SZABADBAN

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Tavasz van, mozogjon Ön is a szabadban!
Kiskunmajsa és térsége kiváló túrázási lehetőségeket kínál.

BODOGLÁR – TARTÓS SZEGFŰ TANÖSVÉNY
Bár a szegfű virágzása várat még magára, ennek ellenére is remek feltöltődést nyújt a településtől 15 km-re Soltvadkert irányában található tanösvény, ahol megfigyelhetik a tavasszal újjáéledő természet csodáit, a tájra jellemző növényfajták megismerését pedig információs táblák segítik.

CSÓLYOSPÁLOS – FÖLDTANI FELTÁRÁS
Vagyis ahogy sokan ismerik Varangykő Tanösvény. A világviszonylatban is ritkaságnak számító képződmény, a dolomitos mészkő és dolomit iszap feltárását bemutató tanösvény a településtől ÉK-re, a temetővel szemközti dűlő úton közelíthető meg. A tanösvény bebarangolása során hiteles képet kapunk a darázskő természeti és néprajzi jelentőségéről is.

KÉTKERÉKEN A SZABADBAN KERÉKPÁRÚTON ÉS FÖLDÚTON
Kerékpáros túrák kiváló helyszíne térségünknek. Az edzettebbek Kiskunmajsa-Bugac közötti távot két keréken kerékpárúton tehetik meg. Útvonal: Kiskunmajsa-Jászszentlászló-Móricgát-Bugacpuszta.
Ha erdőmenti, kalandos kerékpártúrát szeretne, ajánljuk a Kiskunmajsát-Szankkal összekötő földes utat, ami a környező tanyavilágon vezet át. Érdemes Szank településre betérni és a köztéri alkotásokat megtekinteni. A földút a Jászszentlászlóra vezető kerékpárútról a 27-es km kő után – Dósai Pincénél – balra kanyarodva egészen a Kiskun Emlékhelyig vezet.

HUNGARIKUM SÉTÁNY – ÜDÜLŐTERÜLET
Tekintse meg a Hungarikum sétányt Kiskunmajsán, ami az üdülőfaluban a Rózsa-kertben kapott helyet. A sétány mentén a helyi értékeket és tudásbirtokosokat bemutató kiállítás tekinthető meg. A kiállítótér az üdülőfaluhoz vezető kerékpárúton kétkeréken és gyalog is megközelíthető. Az üdülőfaluban tett séta, és a Közösségi tér mellett kialakított szabadtéri fitnesz park ugyancsak remek szabadtéri program.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img