13.8 C
Kiskunmajsa

ÁTADTÁK A CSENGELEI AUTÓPÁLYA LEHAJTÓT CSENGELE

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Régóta esedékes adósságot sikerült törleszteni azzal, hogy közúti kapcsolat épült az M5-ös autópálya csengelei pihenőjéhez – hangsúlyozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az autópálya csengelei csomópontjának december 11-én tartott átadásán. Mint mondta: az M5-ös autópálya mintegy másfél évtizede ért el Szegedig, a csengeleieknek azonban a néhány száz méter helyett az egyik irányba 17, a másik irányba 23 kilométert kellett autózniuk, hogy elérhessék a településük mellett elhaladó sztrádát. A néhány száz méteres útszakasz megépítésének köszönhetően javulnak a Csengelén és a környező településeken élők életkörülményei – közölte a politikus.
Az autópálya-csatlakozás elkészülte illeszkedik a kormány céljához, hogy vidéken is hasonló közszolgáltatások legyenek elérhetők mint a nagyobb településeken. A kormány azért indította el a Magyar falu programot, hogy a kistelepüléseken is megvalósulhassanak azok a tervek, melyeket a
Farkas Sándor a térség országgyűlési képviselője kifejtette, az autópálya-csatlakozás elkészülte a csengeleiek mellett a Kiskunmajsán, Pusztaszeren, Tömörkényen és Csanyteleken, és a szomszédos Bács-Kiskun megye közeli településein élők számára is könnyebbé teszi a sztráda elérését.
Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere is örömmel fogadta a beruházás elkészültét, hiszen az új le- és felhajtóval Kiskunmajsáról még gyorsabban lehet elérni az M5-ös autópályát, illetve onnan ez a legrövidebb, jó minőségű útszakasz Majsára.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img