3.2 C
Kiskunmajsa
2022, november 30. szerda
spot_img

EMLÉKKÖNYV – KISS KÁROLY II. rész

Nagyra nyitotta élete könyvét az első polgármester

Nem is kezdhettük volna kiválóbb emberrel az interjúsorozatot, mint Kiss Károllyal, aki nagyra nyitotta élete emlékkönyvét és beavatott titkokba, érdekességekbe, értékrendbe, világszemléletbe, amelyek minden lépését meghatározták, tetteit alátámasztják, igazolják.Még soha, sehol senkinek nem nyilatkozott így az életútjáról városunk első polgármestere, aki könyvbe illő, fordulatos, színes, keserédes életútjával már-már mikszáthi karaktere városunknak. Végig élte a kommunizmus megaláztatását, a nincstelenséget, a börtönt, de kijutott neki a történelmi lehetőségekből is, hiszen a rendszerváltoztatás után három cikluson át vezette Majsát és elindította a fejlődés útján.
Csuka Tibor kollégánkkal első életútinterjúra készülve tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a feladat, de egyben hiánypótló és hihetetlen értékkel bíró vállalás. Az interjú eredetileg négy és fél óra volt, amelyet – bármily hihetetlen – a stáb tátott szájjal hallgatott végig. A teljes anyagból készült eztán egy három órás szerkesztett anyag, amely megőrzött minden fontosat, lényegeset és két részben megtekinthető a www.kvtmedia.hu oldalunkon, Youtube csatornánkon.Szerkesztőségünk úgy ítélte meg, hogy a most itt, a közösségi oldalon közölt interjú kivonat mellett, meg kell teremtenünk a lehetőségét annak, hogy aki teljes részleteiben szeretné megismerni Karcsi bácsi különleges életútját, megtehesse.

A KVT Média célkitűzése, hogy térségünk emblematikus karaktereit bemutassuk az itt élőknek és a nagyvilágnak, lehetőséget biztosítsunk, hogy élettapasztalatuk, tudásuk közkinccsé váljon és megismerhetőek legyenek történelmünk értékes részletei. A hétről hétre jelentkező rovatunk, járási kitekintéssel mutatja be azokat az embereket, akik életútjukkal példát mutatnak a közösségnek.

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Kövess minket!

8,853RajongókTetszik
507FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Legfrissebb cikkek