A farsangi időszak hagyományairól beszélgetett Vadkerti Rita, a Konecsni György Művelődési Központ, Tájház és Városi Könyvtár intézményvezetője Dózsáné Mihálka Erzsébet népi iparművésszel. A múltidézésből megtudhatjuk, hogy maradt-e fent valami ezekből a farsangi népszokásokból Kiskunmajsán? Az is kiderül, hogy mi a titka az igazán jó farsangi szalagos fánknak. A receptet mellékeljük, de a videóban olyan fortélyokat árul el Bettike, amit még nagyanyáink is minden sütéskor alkalmaztak a tökéletes szalagos fánk elkészítéséhez.Farsangi szalagos fánk alapanyagok:1 kg liszt6 dkg élesztő10 db tojássárgája6 dkg olvasztott vajreszelt citromhéj4 dl tej4 evőkanál cukor4-5 cl rumvaníliás cukor3 csipet só

https://fb.watch/6k94EbfeYS/