17.1 C
Kiskunmajsa

FOKOZOTT JÁRVÁNYÜGYI VÉDEKEZÉSRE KÉRIK A LAKOSSÁGOT!

- Hirdetés-spot_imgspot_img
A koronavírus járvány negyedik hulláma a majsai kistérségben is tömeges megbetegedéseket okozott. – Nagyon sok pozitív van, sokkal több, mint a harmadik hullámban – tájékoztatott Dr. Bánóczki-Garas Mónika. A kiskunmajsai háziorvos elmondta: nagyon sok a fertőzött és az idősek körében magas az elhalálozások száma. A doktornő arra kérte a lakosságot, hogy csak azok jelenjenek meg a járóbeteg szakrendelőben, akiknek valóban halaszthatalan ellátásra van szükségük. Az egy légtérben tartózkodással nagyobb a kockázata a fertőzések terjedésének. A maszk- és a kesztyűhasználat továbbra fontos a védekezésben, utóbbi használatát az egészségügyi intézményekben is javasolják.
Dr. Bánóczki-Garas Mónika türelmet és megértést is kért a lakosságtól, mert túlterheltek a rendelők és a megfelelő ellátáshoz idő kell, miközben nagyon gyakran telefonon is segítenek a hozzájuk fordulóknak az orvosok.
Ha valaki még nem oltotta be magát, annak lehetősége lesz minderre a november 22-28. között oltási akcióhetén, amikor nyílt kórházi oltópontokat jelöl ki a kormány, ahol időpont és regisztráció nélkül lehet megjelenni a vírus elleni oltás felvételére.
- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img