15 C
Kiskunmajsa

GERA-PANYI KATALIN ÉS GERA ZOLTÁN HIVATÁSOS TÁNCMŰVÉSZEK A MAYOSSÁBAN

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Kati és Zoli idén abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Mayossa Hagyományőrző Egyesület elnöke, Rimóczi László felkérte őket művészeti vezetőnek.
Junior Príma díjas táncművész, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elnyert Fülöp Viktor ösztöndíjas előadóművész, aranysarkantyús, az Év kiváló legényes és párostáncosa Gera Zoltán és felesége Gera-Panyi Katalin a kultúrát szerető és művelő fanatizmussal élő emberek. Pályafutásuk a tánciskolák után a pozsonyi Ifjú Szívek hivatásos, profi együttesében folytatódott. Három év után Zoli a Magyar Nemzeti Táncegyüttesben és a Duna Művészegyüttesben folytatta munkáját. Ez idő alatt a méltán híres Fitos Dezső Társulat táncos szólistái voltak és jelenleg is a társulat tagjai. A népi kultúra iránti szeretetük itt nem ér véget. Számos alkalommal voltak gyűjteni Eleken, Méhkeréken, Erdélyben (Mezőszopor, Szászcsávás, Méra).
Amint lejárnak a koronavírus-világjárvány elleni védekezés miatt meghozott intézkedések, a Gera házaspár szeretné újraindítani a már meglévő csoportokat Kiskunmajsán és a térségben. Emellett szeretnék tovább bővíteni az utánpótlás lehetőségét, délutáni szakkör keretein belül. Kati és Zoli éppen belépve a harmincas éveikbe, hatalmas ambícióval állnak hozzá a helyi népi kultúra fejlődéséhez.
A Mayossa Hagyománőrző Egyesület szívesen várja a kedves érdeklődők jelentkezését a következő elérhetőségeken:
Mayossa Hagyományőrző Egyesület elnöke:
Rimóczi László: +36 30-624-0638
Művészeti vezető: Gera Zoltán és Gera-Panyi Katalin: +36-70-301- 3898

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img