7.7 C
Kiskunmajsa

hetvenéves a majsai cipőipari szövetkezet

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Majsa egyik legrégebbi, folyamatosan üzemelő ipari üzeme, az alakuláskori nevén, Kiskunmajsai Cipész Kisipari Termelőszövetkezet 1951. február 24-én, alakult 6 fővel.
A szövetkezet eddigi vezetői: Hegyes Ferenc (1951-1978), Bari István (1978-1991), Lakatos Tamásné (1991-2017) és Elek Györgyi Anikó (2017-től).
A szövetkezetben 1960-as években férfi félcipők, magasszárú munkacipők készültek és 1969-ben már 78 főt foglalkoztattak.
Az 1970-es években beindult a női gypsy szárú csizma gyártása, a létszám már 100 fő fölött volt, a 80-as években indiai csizma felsőrésszel dolgoztunk, majd kínai hótaposó felsőrészeket dolgoztunk fel. A ’90-es években elindult a nyugat-európai bérmunka, mivel lecsökkent a hazai termelés. Adidas felsőrészt gyártottunk, majd több német cégnek komplett cipőket készítettünk és próbáltunk a hazai piacon is érvényesülni – mondta el Elek Györgyi Anikó, akitől megtudtuk: 2000-től napjainkig külföldi bérmunkát vállalnak és hazai saját termékeket gyártanak.
– Nincs jó hatással jövőnkre nézve, hogy nem képeznek szakmunkásokat, megszűnik az utánpótlás és sajnos szakmánk fennmaradása is veszélybe kerül. A vírus által okozta gazdasági nehézségeket próbáljuk átvészelni és bízunk abban, hogy a magyar termékek értéket fognak képviselni a magyar emberek számára. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy megérhettük cégünk fennállásának 70. évfordulóját és köszönjük mindenkinek, aki a múltban és a jelenben segítette és segíti napjainkat – közölte Elek Györgyi Anikó.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img