22.2 C
Kiskunmajsa

JÁSZSZENTLÁSZLÓ: FEJLESZTÉSI TERVEK 2022-RE

- Hirdetés-spot_imgspot_img

JÁSZSZENTLÁSZLÓ: FEJLESZTÉSI TERVEK 2022-RE
Mozgalmasan indult az idei esztendő Jászszentlászlón. Nagy András polgármester hozzátette: a határidők miatt, már az óév végén is sok feladatot teljesítettek, hogy a pályázatokat előkészítsék. Az új területfejlesztési pályázaton – ami a TOP Plusz néven ismert – két területen pályázik a község önkormányzata. – Az egyik iskola 4 tantermes épületének az energetikai felújítása, amire 86 millió forintra szeretnénk pályázni. A másik pályázatunkat már beadtuk a faluközpont megújítására és egy multifunkcionális játszótér létesítésére, ami a sportpályán kapna helyet. A mostani játszótér helyén kiülős parkot szeretnénk kialakítani. Megújulhatnának az ABC körüli zöldfelületek, plusz parkolókat építenénk az óvoda, illetve a bölcsőde mellé – közölte a település vezetője, aki hozzátette: tervezik a 4 tantermes iskolarésznél egy emelet ráépítését is. Ha sikerrel járnak, akkor két tanteremmel bővülhet az intézmény, így tizenhat tantermes lehet a Szent László Általános Iskola.
A Magyar Falu Program nyújtotta lehetőségekkel is szeretne élni a település. Vásárolni szeretnének egy új falubuszt és fejlesztenék az úthálózatot. Ha sikerrel járnak, akkor a Kisfaludy utcát, a Vasút utcától egészen a vadászházig újítanák fel az útburkolatot, valamint lehetőség nyílhat az Attila utca felújítására is. Hamarosan megkezdődhet a szennyvíztelep bővítése is, mert a múlt héten aláírták a vállalkozói szerződést a kivitelezővel, illetve a konzorciumi szerződést is. A bővítéssel megszűnhetnek az eddig bűz okozta problémák. A szanki szennyvizet is befogadó telep bővítése várhatóan 2023. december 31-re befejeződik.
– A beadott- és előkészítés előtt álló pályázatokból is látszik, hogy bizakodással tekintünk a jövőbe. Jászszentlászló 2022-ben is remélhetőleg a fejlesztésektől lesz hangos és nagyon bízunk benne, hogy ezek a pozitív kicsengésű fejlesztések egy picit kompenzálják azt a rossz hangulatot, amit adott esetben a vírusfertőzés vagy bezártság jelenthet – nyilatkozta Nagy András.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img