11.1 C
Kiskunmajsa

JÁSZSZENTLÁSZLÓ: II. ISKOLATALÁLKOZÓ AZ OKTATÁS 165. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

- Hirdetés-spot_imgspot_img

JÁSZSZENTLÁSZLÓ: II. ISKOLATALÁLKOZÓ AZ OKTATÁS 165. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL
A jászszentlászlói oktatás elindításának 165. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget a településen, amely egyben a második iskolatalálkozó volt. Az egybegyűlteket köszöntő Nagy András polgármester elmondta, hogy meghatottsággal állt az ünneplők előtt, hiszen ennek a 165 évnek a gyermekei révén maga is részese volt.
Az évforduló alkalmából az intézmény megkapta a Kecskeméti Tankerületi Központ emléklapját. Az iskola történetéről elhangzott, hogy először csak egyes családok tanyáiban zajlott az oktatás, majd a négy tanyai iskolában – Lantos tanyán, Felső tanyán, Ilonaszálláson, Kalmárföldön – és a központi iskolában tanulhattak a gyerekek. Utóbbira emlékeztet a mai „öreg iskola”, ahol az iskolatörténeti múzeum is helyet kapott.
Az ünnepségen köszöntötték a Szent László Általános Iskola nyugdíjba vonuló vezetőjét Pintér Juliannát, akinek ez az iskola volt az első és egyetlen munkahelye 1982 óta. A búcsúzó igazgatónő pályáját Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője méltatta, aki átadta a tankerület ajándékát és megköszönte Pintér Julianna négy évtizedes, lelkiismeretes munkáját.
Az egybegyűltek megemlékeztek az intézmény néhai tanítóiról és tanárairól, akik emléktábláját megkoszorúzva tisztelegtek az elődöknek.
Az ünnepséget a jászszentlászlói fiatalok zenés-táncos, hangszeres, énekes műsorszámai színesítették.
Az ünnepség teljes felvételét megtekinthetik az alábbi linkre kattintva:

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img