9.4 C
Kiskunmajsa

KEDDEN ÉS SZERDÁN VÉRADÁS LESZ KISKUNMAJSÁN

- Hirdetés-spot_imgspot_img

KEDDEN ÉS SZERDÁN VÉRADÁS LESZ KISKUNMAJSÁN
Kedden és szerdán – augusztus 10-11-én – 9:00-13:00 óra között önkéntes véradás lesz Kiskunmajsán. A segítőket ezúttal az Iskola utca 17. szám – a volt Széchenyi-iskola – alatt várják. A véradásra jelentkezőknek maszkot kell viselniük a belépéshez, illetve vinniük kell a véradás előtti regisztrációhoz szükséges okmányaikat. Védettségi, illetve a véradó igazolvány nem szükséges.
Lőrikné Ilcsik Anita, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa elmondta: a nők évente négyszer, a férfiak öt alkalommal adhatnak esetenként 4,5 dl vért. Vért csak egészséges emberektől vesznek, ezért is esnek át orvosi vizsgálaton véradásra jelentkezők.
Mint a Magyar Vöröskereszt felhívásában olvasható: nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el. Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.
Lőrikné Ilcsik Anita a KTV Aktuális című műsorában elmondta: a jövőben szeretnének elsősegélynyújtó gyakorlatokat, bemutatókat tartani a munkahelyeken és az iskolákban is.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img