18.3 C
Kiskunmajsa

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEN VETTE ÁT SZEMÉLYESEN A KISKUNMAJSA IPARÁÉRT DÍJAT PATYI LÁSZLÓ CUKRÁSZMESTER

- Hirdetés-spot_imgspot_img
Kiskunmajsa önkormányzata első alkalommal ítélte oda a Kiskunmajsa Iparáért elnevezésű elismerést. Az unnepélyes díjátadót a Majsa Napok idején tartották, amin a díjazott Patyi László cukrászmester örömteli családi kötelezettség – unokája esküvője – miatt nem tudott jelen lenni. A díjat a legutóbbi önkormányzati ülésen vette áz idősebb Patyi László cukrászmester. A díjazott méltatása során elhangzott:
„Patyi László 1938-ban született Kiskunmajsán. Az alapfokú iskolát szülőhelyén végezte, majd kereskedelmi iskolába járt Kiskunhalasra. A szakmai munka alapjait a majsai Áfész cukrászüzemében sajátította el, majd tizenöt éven keresztül dolgozott a szövetkezetnél.
Az édesapja kovácsműhelyében már fiatalon hozzászokott a kétkezi munkához: lovas kocsival fuvarozott, ekekapázott, ha kellett, akkor szántott.
Később a Jonathán Tsz-ben helyezkedett el, ahol előbb raktáros, majd másfél évig az induló cukrászműhely vezetője lett.
Következő munkahelye a Költségvetési Üzem volt, ahol többi között az új focipálya építésénél is dolgozott.
Patyi László életében a futball, korábban is fontos szerepet játszott, hiszen 1955 és 1966 között szerepelt a majsai focicsapat hátvédsorában, bal- vagy jobb bekként.
A cukrászmesteri vizsgáját 1978-ban tette le Szegeden. A sétálóutcai kis fagylaltozóját 1981. május 1-jén nyitotta meg. Később új üzlethelyiséget épített és azóta is ott dolgozik feleségével, Aranka nénivel.
Laci bácsi mindig hangsúlyozza: mindent a családjának köszönhet, hogy önerőből, becsületes munkával sikerült idáig eljutni. „Sokat dolgoztam, de megvan a gyümölcse” – mondta nemrégiben egy portréműsorban Patyi László, akinek mesterségét fia is folytatja.
A „Patyi fagyi” bekerült a helyi értékek tárába, ami egyben elismerése is a negyven év magas színvonalú munkájának.
Kiskunmajsa Város Képviselő-testülete most az első ízben odaítélt Kiskunmajsa Iparáért díjjal szeretné elismerését kifejezni Patyi Lászlónak, a fáradhatatlan és magas színvonalú munkájáért, amivel városunk hírnevét is erősítette.
Laci Bácsi! Köszönjük a finom gombócokat és sok boldogságot és jó egészséget kívánunk egész családjának.”
- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img