Ötvenöt bormintát neveztek a Kiskunmajsai Hegyközség hagyományos borversenyére. Zömében fehér és vörös borokat kóstolt a szakmai zsűri, de akadt néhány tétel rozé is. A versenyen tizenegy bor kapott arany minősítést. A legmagasabb pontszámot a Váradi Pincészet 2021-es vörös cuvée bora kapta. – Az időjárás tavaly komoly megpróbáltatások elé állította a termelőket és magát a növényt. Félő volt, hogy születnek-e jó minőségű borok, ám a nehézségek ellenére szép borokat tudtak előállítani a majsai termelők, akik évről-évre meglepnek bennünket finomabbnál finomabb borokkal – tette hozzá Bozóki Tamás, a hegyközség elnöke.
A hegyközségi versenyre benevezett borok közül tizenegy érdemelt ki arany minősítést, huszonnégy kapott ezüst oklevelet, míg tizenhat bornak járt bronzfokozat. A legtöbb arany minősítést Pellikán László kapta, aki Kékfrankos-Néró (2022), Cabernet Franc (2020), Kadarka (2021), Irsai Olivér (2022) és a Chardonnay (2022) boraival érdemelte ki az elismeréseket. Utóbbi borról a zsűri egyöntetű véleménye az volt, hogy „hibátlanul szép”. Váradi Károly családi pincészete az Aletta (2022), Zweigelt (2020) és a vörös cuvée (2021) boraival kapott aranyat. A Grape-Vine Kft. Irsai Olivér (2022) és a Rajnai rizling (2022) borai és Dósai Imre Cserszegi fűszeres (2022) is a legmagasabb minősítést kapták.
