15 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: A KÁRPÁTALJÁRÓL ÉRKEZETT MENEKÜLTEKNEK VITTEK ADOMÁNYOKAT

- Hirdetés-spot_imgspot_img

A háború elől menekülők ukrajnai családok – főként asszonyok és gyermekek – március első napjaiban megérkeztek Kiskunmajsára. A majsai kistérség települései, civil szervezetei, egyházai és magánszemélyei is példás összefogással próbálják folyamatosan segíteni a menekülteket, akik kénytelenek voltak elhagyni az otthonaikat.
A Baptista Menedék Szolgálat a Menedék Alapítvánnyal együttműködve vesz részt az ukrán háború elől menekülők segítésében. Az általuk működtetett kiskunmajsai Menedékváros lakóépületében a használaton kívüli lakásokat tették alkalmassá menekültek fogadására, számukra megpihenést, tisztálkodási lehetőséget, szükség szerint lelki gondozást, napi háromszori étkezést biztosítva. A felszabadított összkomfortos lakásokban 25 fő egyidejű elhelyezésére nyílt lehetőség.
A Civilek a Játszóterekért Egyesület aktivistái az adományok gyűjtése mellett, megszervezték a kisgyermekek rendszeres látogatását, akiknek foglalkozásokat is tartanak a Menedékvárosban. Jászszentlászló önkormányzata is csatlakozott az összefogáshoz és élelmiszercsomagokkal segíti az itt lakó menekülteket. Patyi Irén, a játszóteres egyesület elnöke valamennyi segítőnek köszönetet mondott a felajánlásokért és a segítségért, amelyekkel megpróbálják elviselhetőbbé tenni a szerencsétlen sorsú felnőttek és gyermekek mindennapjait.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img