2.1 C
Kiskunmajsa
2022, november 28. hétfő
spot_img

KISKUNMAJSA: A KINCSEM NEMZETI LOVAS PROGRAM RÉVÉN LOVARDÁK SZÁZAI ÉPÜLHETNEK

Huszonöt évvel ezelőtt alakult meg a Kiskunmajsai Lovas Klub. A helyi sportegyesületből kiváló lovas szakosztály létrehozásában Kiss Károly, a város első polgármestere játszotta a legfontosabb szerepet. Rávai Attila, a lovas klub jelenlegi elnöke erről beszélt köszöntőjében azon a lovas fórumon, melynek vendégei Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos és Lezsák Sándor, a majsai kistérség országgyűlési képviselője voltak.
.– A ló által a lovaglás az eszköz az ember nevelésében, amely a tevékenység által megérinti a testet és a lelket – mondta többi között Dallos Gyula, a magyar lovas sport örökös bajnoka, aki arról is szólt, hogy nemzeti lovas programban, a kormány támogatásával 5 milliárd forint jut fedett lovardák építésére.
Lezsák Sándor kiemelte: a program révén 400-500 lovarda épülhet és már megkezdődött a lovas tanárok képzése. Mint elhangzott: a lovasok a polgárőrség keretein belül is hasznos tevékenységet folytathatnak, de a lovas terepái is egyre jelentősebb éskomoly lehetőségek rejlenek a lovas turizmusban is.
A fórumon bejelentették: a majsai lovas klub az idén megrendezendő jubileumi rendezvényéhez 1,5 millió forint támogatást kapott és hamarosan megkezdődhet a lovas oktatás a Tomori Pál Katolikus Gimnáziumban is.

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Kövess minket!

8,853RajongókTetszik
504FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Legfrissebb cikkek