-0.7 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: A SZOCIÁLIS- ÉS EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATBAN DOLGOZÓKAT KÖSZÖNTÖTTÉK

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Minden év július elseje a magyar egészségügy kiemelkedő ünnepe, mely egyben Semmelweis Ignác születésének napja is. Ezen a napon az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók szíve ünneplőbe öltözik. Semmelweis Ignác felfedezése elismeréseképpen az „anyák megmentője” és az „emberiség jótevője” örökös jelzőket érdemelte ki. Bár intézkedései, – melynek napjainkban óriási jelentősége van, -kezdetben falakba ütköztek, mert az akkori tudományos világ még nem fedezte fel ezek fontosságát. Mind gyakorlatával, mind írásaiban próbálta terjeszteni nézeteit, de sajnos az orvostársadalom nem vett róla tudomást. Évekkel később derült fény felfedezésének fontosságára.
– Nincs csodálatosabb hivatás, mint mások segítése, az elesettek, betegek ápolása, gyógyítása – hangzott el azon a kiskunmajsai ünnepségen, melyen a város egészségügyi- és szociális ágazatában dolgozókat köszöntötték. A városvezetés nevében Patkós Zsolt polgármester köszönte meg áldozatos munkájukat.
A Pöttyös Bögre zenekar fellépését követően pedig a jubilálókat és a nyugdíjba vonulókat köszöntötték.
Harminc éve dolgozik az egészségügyben: Tarjányi Szilvia ápolónő Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Egri Lászlóné (született: Csehó-Kovács Mária Katalin) takarítónőt, Szerencsés Ernőné gondozót,
Terbe István asszisztens-gépkocsivezetőt, Vékonyné Magyar Zsuzsanna ápoló-gondozót, valamint Zsán-Klúcsó Jánosné bölcsődei csecsemő- és kisgyermekgondozót.
Köszöntötték Dr. Kiss Tibor főorvost, aki 55 éve áll Kiskunmajsa és lakói szolgálatában, valamint Dr. Terenyták Júlia fogorvost, aki 1969-ben szerezte diplomáját és 1976 óta végzi a majsai és a kistérségben élők gyógyítását.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img