9.4 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: DECEMBER 2-ÁN RAJTOL A VÁROSI TEREMFOCIBAJNOKSÁG

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Hosszú idő után ismét lesz teremfocibajnokság Kiskunmajsán. Tíz csapat adott le nevezést. Ez azt jelenti, hogy kilenc játéknapon mindenki játszani fog mindenkivel. Minden hétvégén 14:00 órakor kezdődik az első mérkőzés, 18:00 órakor pedig az utolsó. Az utolsó forduló kivétel, ott 11:00 órakor kezdünk. Az első fordulóra december 2-án kerül sor a városi sportcsarnokban.

Kiskunmajsai téli teremlabdarúgó bajnokság versenykiírása

2023–2024.

1) A bajnokság neve:

Kiskunmajsai téli teremlabdarúgó bajnokság

2) A bajnokság célja:

Az elsősorban a kistérégben élő, futballozni szerető lakosság rendszeres, versenyszerű szabadidősport igényének kielégítése a téli időszakban.

3) A bajnokság helye: Kiskunmajsa Városi Sportcsarnok

a) Kezdete: 2023. december 02. (szombat)

b) További játéknapok:

2023. december 10. (vasárnap)

december 16. (szombat)

december 17. (vasárnap)

2024. január 06. (szombat)

január 07. (vasárnap)

január 13. (szombat)

január 20. (szombat)

január 27. (szombat)

4) A bajnokság rendezői:

Kiskunmajsa Város Önkormányzata és a felkért versenybizottsági tagok Ábrahám-Furus Gergő (06-30/626-2038) és Ifj. Szívós István (06-30/536-3686).

5) A bajnokság résztvevői:

a) A bajnokság lebonyolítási rendje a nevező csapatok létszámától függ.

6) A nevezéssel, lebonyolítással kapcsolatos tudnivalók:

a) Nevezhető csapatonként 12 fő.

b) Az ettől kevesebb létszámmal leadott nevezési lapot utólag kiegészíteni az első fordulóig, az adott csapat első mérkőzéséig lehet.

c) A mérkőzések 2×25 perc játékidővel, 5+1 fővel folyamatos cserével kerülnek lebonyolításra.

d) A nevezési díj csapatonként, 12 játékosig 120.000,- Ft, amely minden további benevezett játékos után 10.000,- forinttal emelkedik.

e) Minden nevező játékos egy alkalomra szóló fürdőbelépőt kap a Jonathermál Zrt. jóvoltából.

f) Minden benevezett játékos balesetbiztosítással rendelkezik a bajnokság ideje alatt.

g) A nevezések leadási határideje a nevezési díjjal 2023. november 17-én (péntek) 16:00 óráig Ábrahám-Furus Gergőnél vagy Szívós Istvánnál.

h) Az első forduló sorsolása 2023. november 24-én (péntek) 16:00 órakor lesz a sportcsarnokban.

i) Mérkőzés halasztására vonatkozó kérelmet a két csapat megegyezésével, a versenybizottság legalább egy tagja számára kell jelezni, további intézkedés végett.

j) Az utolsó két fordulóban mérkőzést halasztani nem lehet!

k) Igazolatlanul távolmaradó csapat ellenfele 3 bajnoki pontot kap 3-0-ás gólkülönbséggel. A ki nem álló csapat 1 büntetőponttal számolhat.

l) Második ki nem állás esetén a vétkes csapat kizárásra kerül, korábbi eredményeit a lejátszott bajnoki fordulók számától függetlenül törli a versenybizottság. Ez a csapat a következő szezonban nem nevezhet.

7) Helyezések, csoportvégeredmény eldöntése:

a) A győztes mérkőzésért 3, a döntetlenért 1, a vereségért 0 pont jár.

b) A végső sorrend kialakításánál:

I.) a több bajnoki pont

II.) az egymás elleni eredmény számít a fenti sorrendben.

III.) a jobb gólkülönbség

IV.) a több rúgott gól

c) Amennyiben helyosztókra kerül sor, döntetlen esetén hosszabbítás nélkül 3–3 büntető rúgás következik. Ha ott sincs döntés, akkor ettől fogva 1–1 büntető rúgás következik.

???? Díjazás:

a) A bajnokság 1-3 helyezettje kupa, érem és oklevél díjazásban részesül.

b) Különdíjat kap a legjobb kapus, a gólkirály és a legjobb mezőnyjátékos. Erről a csapatok, a versenybizottság tagjai és a játékvezetők szavazata dönt.

c) A verseny finanszírozása a nevezési díjakból, önkormányzati támogatásból, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei Igazgatóság támogatásából történik.

9) Óvás, fegyelmi ügyek:

a) Óvni a mérkőzést követő 48 órán belül lehet 5.000,- Ft óvási díj befizetése mellett.

b) A versenybizottság az óvást követő 48 órán belül hoz döntést, ami ellen fellebbezésnek helye nincs.

10) Kiállítások:

a) A mérkőzés során szabálytalankodó, durván, sportszerűtlenül viselkedő játékos 2 perces, 5 perces, illetve végleges kiállítással sújtható az eset súlyosságától függően. Ugyanazon játékosnak egy mérkőzésen belüli többszöri kiállítása esetén a büntetéseknek ez a sorrendje alkalmazandó: A 2 perces kiállítás sárgalappal, a végleges kiállítás piros lappal történik. A játékos 2 perces kiállítás esetén a letöltött büntetés után visszatérhet. Ha ugyanazon játékos következő 2 perces kiállítása sárga-piroslappal történik, akkor az véglegesnek számít. Tovább nem játszhat, helyette 2 perc után egy cserejátékos beállhat. A rögtön piros lappal vagy első sárga utáni piros lappal kiállított játékos csapata soron következő minimum 2 mérkőzésen nem játszhat. A két sárgalap utáni piros lappal kiállított játékos csapata soron következő 1 mérkőzésén nem szerepelhet. Piros lappal büntetett játékos az eltiltása végéig nem ülhet le a kispadra csapata mérkőzésén.

b) Végleges kiállítás esetén – amennyiben az nem a második 2 perces büntetés, hanem durva játék, vagy sportszerűtlen magatartás miatt kap a játékos – 5 perc letelte után másik csapattag folytathatja a játékot a kiállított helyett, aki a mérkőzés hátralévő ideje alatt a játékteret köteles elhagyni, és a következő minimum 2 mérkőzésen sem szerepelhet. Az a játékos, aki tettlegesen bántalmaz játékost, vagy a mérkőzésen jelen lévő egyéb személyt és ezért kiállítják fegyelmi büntetése 3 mérkőzéstől a versenybizottság által megszabható ideig terjedhet.

c) A kispadon ülő cserejátékosokra ugyanez vonatkozik. Botrányos, kirívóan sportszerűtlen viselkedés esetén az elkövető több mérkőzésről, végső esetben, a bajnokságban való további szerepléstől is eltiltható. A kispadról kiállított játékos miatt a pályáról is le kell jönni játékosnak.

Ez a csapatra is vonatkoztatható. A kispadról pályára rohanó játékos(ok) minimum 2 perces büntetéssel sújthatók, de ez lehet súlyosabb is.

d) Ha a mérkőzés végén a csapatvezető vagy a csapat bármely tagja továbbra is sértő módón viselkedik a Fegyelmi Bizottság határozata alapján a csapattól büntető pont(ok) is levonhatóak.

e) Ha egy játékos a játékvezetővel szemben tettlegességet követ el és ezért kiállítják a fegyelmi büntetése 10 mérkőzéstől a versenybizottság által kiszabott ideig terjedhet.

11) Jogosulatlan játék:

a) Jogosulatlannak tekinthető a csapat nevezési lapján nem szereplő, valamint a mérkőzés megkezdéséig a jegyzőkönyvön nem szereplő játékos.

b) Az ebből származó mérkőzés utáni jogos óvás esetén a 3 bajnoki pont 3-0-ás gólkülönbséggel a vétlen csapatot illeti meg.

c) A mérkőzés előtt az ellenfél csapatának kérésére minden játékos köteles a személyazonosságát megfelelő módon (személyi igazolvánnyal, útlevéllel) igazolni a játékvezető jelenlétében. A vitás esetek elkerülése érdekében javasolt az igazolvánnyal való megjelenés a mérkőzésnapokon.

d) Igazoltatni a mérkőzés befejezése után 5 percig lehetséges.

e) Ha egy mérkőzésen egy csapatban olyan játékos szerepel, aki sem a mérkőzés előtt, sem utána nem vesz részt a kért igazoltatásokon, és 48 órán belül nem tudja igazolni magát megalapozott óvási oknak tekinthető.

12) Egyéb rendelkezések:

a) A mérkőzést késés miatt legfeljebb 5 perc várakozás után el kell kezdeni.

b) A mérkőzést 3+1 fő részvételével meg kell kezdeni, és le kell játszani.

c) Ha egy csapat létszáma 3+1 fő alá csökken, le kell fújni a mérkőzést és a 3 bajnoki pontot 3-0-ás gólkülönbséggel vagy a pályán kialakult eredménnyel (amelyik a vétlen csapat számára a kedvezőbb) a vétlen csapat javára kell jóváírni.

d) Minden csapat köteles egységes felszerelésről gondoskodni, amelynek színösszetételét a nevezési lapon fel kell tüntetni. Mez-azonosság esetén a pályaválasztó köteles eltérő színű mezben (jelzőtrikóban) játszani. Nem kötelező az egységes számozás, de segít a jegyzőkönyvvezetésben.

e) A csapatok a számukra kijelölt öltözőt 20 perccel a mérkőzés előtt foglalhatják el és 20 perccel a mérkőzés lefújása után kötelesek elhagyni.

f) Az öltözőben hagyott értékekért a versenybizottság felelősséget nem vállal.

13) A játékkal kapcsolatos fontosabb tudnivalók:

a) Mindenben a kispályás labdarúgás szabályai érvényesek, kiemelve:

b) A lábbal hazaadott labdát a kapus kézzel nem foghatja meg,

c) A játékban lévő labdát a kapus kézzel vagy lábbal továbbíthatja és ebből gólt is elérhet,

d) A játékteret az alapvonalon elhagyó labdát a kapus kidobással hozhatja játékba, nem rúghatja ki, és a labdának a hatost el kell hagynia.

e) Az oldalvonalon kívülre jutott labdát az ellenfél bedobással, illetve az oldalvonalról, vagy oldalvonalon kívülről történő rúgással, vagy dobással hozhatja játékba az ellenfél játékosa 1 méterre köteles eltávolodni a bedobást (berúgást) végrehajtó játékostól.

f) Ha a kapus a lábbal történő hazaadást kézzel megfogja a büntető területen belül, akkor hatos vonaláról – ahová a játékvezető a labdát leteszi – közvetett szabadrúgást kell elvégezni.

g) A becsúszó szerelés tilos (de nem jár érte automatikus kiállítás).

14) A teljes bajnokság során

a) Minden résztvevőtől elvárják a kultúrált, sportszerű viselkedést.

b) A sportcsarnok állagának megóvásáért minden játékos személy szerint anyagilag felel.

c) A csapatvezetők kőtelesek az öltöző átvételekor a berendezési tárgyak épségéről meggyőződni, amennyiben bármilyen kárt észlelnek, kérjük a csarnok gondnokát értesíteni.

d) Amennyiben az okozott kár felelőse nem ismert, úgy az a csapat köteles a kárt megtéríteni, amelyik előzőleg a kiírás szerint az öltőzőt használta és nem jelentett kárt. Az anyagi kárt okozó játékos, vagy ha az ismeretlen, akkor akár a csapat is súlyosabban büntethető (minimálisan 2 mérkőzéses eltiltás, súlyosabb esetben pontlevonás és/vagy a csapat kizárását is jelentheti).

15) Vitás esetek

Minden, a versenykiírásban felsorolt és fel nem sorolt esetből származó vitás kérdésben a versenybizottság állásfoglalása dönt.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img