17.1 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: FOKOZOTT VADVESZÉLYRE FIGYELMEZTET A VADÁSZMESTER

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Elkezdődött az őzek párzási időszaka. Július második felétől augusztus közepéig tartó időszakban fokozott balesetveszélyt jelenthetnek az utakon váratlanul felbukkanó őzek. Kiskunmajsa térségében is jelentős őzállomány található, ezért az utak mentén elhelyezett veszélyt jelző táblák is gyakran felhívják a közlekedők figyelmét az esetleges vadveszélyre.
– Az őzek ebben az időszakban semmire nem figyelnek magukon kívül, ráadásul napközben is sokkal többet mozognak, mint a vadak általában – hívta fel a figyelmet Baranyi Bertold a Kiskunmajsai Petőfi Vadásztársaság vadászmestere.
A vadak felbukkanására nemcsak a táblákkal jelzett területeken lehet számítani, hanem alapvetően bárhol, ahol természetes élőhelyén keresztül halad az út. Fokozottan kell figyelni azokon a szakaszokon is, ahol beláthatatlanabb az út szélén levő vegetáció. Baranyi Bertold elmondta, hogy a probléma aktualitását az is jelzi, hogy éppen a mai reggelen is történt egy gázolásos eset a csólyospálosi úton, ahol jelentős anyagi kár keletkezett és az őz is a helyszínen elpusztult.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img