16.7 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: HŐSÖK NAPJA

- Hirdetés-spot_imgspot_img

A két világháború idején elesettekre – akik akár civilként, akár katonaként adták életüket a hazáért – emlékeztek kedden a templomkertben álló hősi emlékműnél. A megemlékezésen a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjainak szakasza és a Majsai Kiskun Huszár Bandérium tagjai álltak díszsorfalat.

Patkós Zsolt, a város polgármestere emlékező beszédében kiemelte: történelmünk során mindig voltak pillanatok, amikor a nemzetért, a hazáért cselekedni kellett. A nemzetért életüket áldozó hősök nevei olvashatók a város főterén álló emlékművön.

– Büszkének kell lenni rájuk, mert a magyar nemzet hol a hont védte, hol Európa határait tartotta – emlékeztetett a szónok, aki reményét fejezte ki, hogy elkövetkező idő nem kér vért, magyar áldozatot, sem a szabadságért, sem Magyarország függetlenségéért, sem Európa, sem a világ jövőjéért.

A megemlékezés a Tomori-gimnázium diákjainak közreműködésével folytatódott. Lakos Zsuzsanna 10.c osztályos tanuló a Palóc Himnusz című éneket adta elő, majd Kis György 11.c osztályos diák egy ismeretlen szerző Ima a Don pártján című versét szavalta el. A vers egy majsai hadifogoly családjából került elő.

Az áldozatokért fohászt mondott Vincze Attila plébános, majd a megemlékezők virágokat, mécseseket helyeztek el az emlékműnél. (baon.hu)

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img