9.4 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: JÁRITZ JÓZSA FESTÉSZETÉHEZ KAPCSOLÓDÓ PÁLYÁZATOT HIRDETNEK A FIATALOKNAK

- Hirdetés-spot_imgspot_img
Járitz Józsa kiskunmajsai kötődésű festőművész munkásságához kapcsolódó pályázatot készít elő a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény. A felhívás részleteiről Bozóki Lilla kreatív munkatárs tájékoztatta a KVT Médiát.
Járitz Józsa (1893-1986) festőművész életútjában és művészetében jelentős teret foglal el kiskunmajsai tartózkodása. A település büszke e tényre, ezért Helyi Értékei közé emelte Járitz munkásságát, s mint ilyet, igyekszik széleskörűen bemutatni, promotálni. Ezért a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény pályázatot hirdet.
A pályázat központi gondolata: Járitz Józsa Alfölddel kapcsolatos munkásságának jelen kori, digitális interpretációja. Célunk a művészetek, a képzőművészet, azon belül is Járitz Józsa festészetének népszerűsítése, elsődlegesen a fiatalok körében, megfelelve a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat országos tematikai követelményeinek (Múzeumok Éjszakája idei szlogenje: TRendben vagyunk). Biztatni kívánunk minden alkotni vágyót, hogy a fantáziája szabadon engedésével állítson elő, olyan művészeti terméket mely a szellemiség tükrözése mellett önállóan is megállja a helyét.
A beküldött pályamunkák mennyisége határozza meg a későbbi kiállítási lehetőségeket, de törekszünk a széleskörű bemutatásra, így a fiatal alkotóknak is csábító megjelenési lehetőség lehet a pályázatunk.
- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img