9.4 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: MÁRCIUS 15.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

A Sergő Zenekar térzenéjével hangolódhattak a kiskunmajsaiak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának megünneplésére. A nemzeti ünnep előestéjén másik örömteli eseményt is ünnepelhettek a város lakói, hiszen felavatták a Konecsni György Művelődési Központ megújult tereit, az aulát és a korszerűsített színháztermet. Patkós Zsolt köszöntőjében minden segítő kéz munkájáért köszönetet mondott, hiszen sokan segítették a beruházás megvalósulását, melynek révén egy valódi közösségi színtere lett a városnak. Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke szólt azokról a megyei irányítású területfejlesztési támogatásokról, melyekből jutott a megye valamennyi településre. Kiskunmajsa az elmúlt évek során mintegy 2 milliárd forintot fordíthatott legfontosabb céljainak megvalósítására. A közgyűlés elnöke kiemelte: döntöttek újabb 53 pályázat támogatásáról, melyek között kettő majsai is lesz.
A beruházást megáldotta Kosik Sándor plébános, majd a színháztermet rendhagyó módon, a régi gong megszólaltatásával avatták fel. Az első előadást a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola növendékei mutatták be, akik előadták A betiltott forradalom című színdarabot, amit az iskola tanára Paál Zsolt írt és rendezett.
Az ünnepség szónoka Lezsák Sándor országgyűlési képviselő kiemelte: 1848 márciusának idusa a magyarság olyan történelmi csúcsteljesítménye, amely joggal illeszkedik a több mint ezer éves történetünk kimagasló eseményei közé.
A majsai ünnepség a Petőfi-szobornál tartott koszorúzással zárult.
(Az ünnepségen bemutatott A betiltott forradalom című színdarab a KVT Média YouTube csatornáján lesz látható.)

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img