1 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: PINTÉR CSABA ISMÉT REMEKÜL SZEREPELT AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓSA PÁLYÁZATON

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Pintér Csaba majsai természetfotós – akinek felvételei a sétálóutcában, szabadtéri tárlaton is láthatók -, idén is előkelő helyezést ért a legrangosabb hazai természetfotós pályázaton. Csabának két felvétele is bekerült az év természetfotóit bemutató kiadványba. A mostani díjazott fotó különlegességeiről így számolt be közösségi oldalán Pintér Csaba:

„Tegnap este volt a Saubermacher – Az év természetfotósa 2023 djíátadója a Természettudományi Múzeumban, ahová személyesen sajnos most nem tudtam elmenni, de azért így is jutott egy kis öröm, mert az Üldözési mánia c. fotómat ezúttal a nyulak húzták be Az emlősök viselkedése kategória 3. helyére, a tavalyi vadászó róka után.

Hogyan lesz egy madárfotózásból az emlősök kategóriában díjazott kép avagy a természetfotózásban sosem tudhatjuk mi jön szembe (szó szerint 🙂 ): idén márciusban egy hajnali órában az egyik kedvenc helyemre mentem ki partimadarakat fotózni, ahol álcázva feküdtem a vízpart felé takarásban, de pár órával később a hátam mögött rohanó lábak dobogására figyeltem fel és gyorsan átálltam a „szárazföld” irányába. Az egyik néhány méteres emelkedőn a semmiből megjelent egy csapat mezei nyúl, akik a nagy tavaszi zsongásban őrülten üldözték egymást. Legalább 8-10 nyúl volt egy helyen, ennyit egyszerre nem is láttam még együtt fotózható távolságon belül, így elengedtem a madarakat és átadtam magam a felhőtlen szórakozásnak, akcióból, üldözésből ugrálásból, püfölésből nem volt hiány 🙂 És valószínűleg jól sikerült az álcázásom, mert nagyjából 10 perc elteltével az egyikük menekülőre vette, egyenesen felém, miközben a többiek – amolyan nyúl módra, elég dinamikusan – üldözőbe vették és a 4 nyúl sprintelve robogott el mellettem alig 3-4 méterre, a fotó nem is adja vissza igazán, de aki látott már menekülő nyulat, el tudja képzelni milyen iram lehetett 🙂 Az már csak a hab volt a tortán, hogy ilyen szép kompozícióban sikerült ” összeállniuk” az egyik fotóra.

A másik, szúnyogot üldöző gólyatöcsöt ábrázoló fotóm a madarak viselkedése kategóriában szintén bekerült a kiállítási anyagba, így a Természettudományi Múzeum kiállításán és az idei Az év természetfotói 2023 könyvben is találkozhattok velük, illetve a kiváló természetfotókkal, amik idén bekerültek a legjobb 120 kép közé, mindig rácsodálkázok, hogy mennyi kiváló és kreatív fotót készítenek a hazai természetfotósok.

A lenti linkeken elérhetők a fotók, illetve a teljes idei képanyag megnézhető online is, érdemes böngészni, aki szereti a természetet és a szép fotókat.”

https://archivum.naturart.hu/2023/etf-2023#lg=1&slide=3216

https://archivum.naturart.hu/2023/etf-2023#lg=1&slide=3205

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img