13.8 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA: RENDHAGYÓ IRODALOMÓRA JUHÁSZ ANNÁVAL, A VÁROSI KÖNYVTÁRBAN

- Hirdetés-spot_imgspot_img
Juhász Anna Prima-díjas irodalmár, kulturális menedzser, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa négy éve járja az országot irodalmi foglalkozásaival, diákokat megszólító rendhagyó irodalomóráival. A rendhagyó irodalomóra olvasást népszerűsítő beszélgetés a diákokkal – a fiatalabb generációt megszólítva a literatúra szeretetét adja át az irodalmár a klasszikus és kortárs magyar irodalmat népszerűsítve.
Elhivatottságát otthonról hozza: életét születésétől meghatározza az irodalom, amit hivatásául választott. Édesapja a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas költő, Juhász Ferenc.
Az Ő általa teremtett világ adta számára a lehetőséget és célt is: maga eszközeivel folytassa az irodalom teremtő légkörét és vigye mindenkihez közel az írott szó súlyát.
A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósult meg.
Kiskunmajsa és Térségének érdeklődői és Kiskunfélegyháza Waldorf iskolája is átutazott csapatával, tanulni és élményt, személyes élményt kapni és hazavinni.
És Anna adott és mesélt. Juhász örökségéről, ahol költők, írók fordultak meg otthonukban.
Kulisszatitkokat, hogyan készülnek az írások, könyvé, olvasmánnyá. hogyan tesszük magunkévá a szerzők gondolatait. Juhász Anna ajtót nyitott és ablakokat tárt ki ezen a délelőttön a diákok számára, miért is legyen mindannyiunknak fontos az olvasás és irodalom. Kulcsokat adott, minden szívhez: otthon, gyermekkor, szeretet, barátság, szerelem, tájak, történések, élettörténetek, műveltség, pallérozottság és mobiltelefon a világ körül.
dr. Törökné Kuklis Edit moderátor Juhász Anna vendég méltatása után könyvtárosként az olvasás és könyvek szeretetében bízva adott pár gondolatot, csatlakozva híres vendéghez. „Az olvasás legyen örömöd és szabadságod!”
Köszönet Lajkó Gábor pedagógus/zeneirodalmárnak – aki összefogta az Arany Iskola tehetséges diákjaiból alakult összművészeti meglepetés műsort
Közreműködtek: Lajkó Gábor gitár /ének, Árvai Blanka ének, Hegedűs Rebeka, Lakatos Mendel hegedű, Iván Máté dob.
- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img