-8 C
Kiskunmajsa
2023, február, 9. csütörtök

KISKUNMAJSA SZENTENDRÉN VENDÉGESKEDETT AZ ELMÚLT HÉTVÉGÉN

Published:

KISKUNMAJSA SZENTENDRÉN VENDÉGESKEDETT AZ ELMÚLT HÉTVÉGÉN
A majsai tájház, az egykori kenyérsütőház is meghívást kapott Szentendrére, a Közösségek öröksége elnevezésű rendezvényre. A program szombaton és vasárnap a Kulturális Örökség Napjainak hétvégéjén a közösségeinkben őrzött és továbbadott kulturális, szellemi és tárgyi, a tájházakhoz kapcsolódóan pedig építészeti örökségre hívta fel a figyelmet. Két napon át színpadi produkciók, kézműves bemutatók, felvonulás, zenei és táncos programok, gasztronómiai különlegességek várták a látogatókat.
– Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Szentendrén a Skanzenben képviselhettük szeretett városunkat. E nemes feladatot a Kiskunmajsai Tàjház és Kenyérsütőház bemutatásával valamint a Mayossa Hagyományőrző Egyesület táncosaival valósítottuk meg – tájékoztatott Vadkerti Rita, a Konecsni György Művelődési Központ igazgatója. Mint megtudtuk: egy mobilkemencében Dózsáné Mihálka Betti kenyeret és kenyérlángost sütött, a Mayossa táncosai pedig a tájegységünkre jellemző táncokat és viseleteket mutattak be, valamint kiskunsági énekeket is megismerhet a közönség.
A Magyarországi Tájházak Szövetsége oklevéllel ismerte el azt a munkát, amit az elmúlt negyven év során a majsai tájház fenntartásáért végeztek. Az oklevelet Rávai Mónika alpolgármester és Vadkerti Rita vette át.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img