12.2 C
Kiskunmajsa

KISKUNMAJSA-TOPOLYA: KÖZÖS TÖREKVÉSEK A TURIZMUSÉRT -ELKÉSZÜLT AZ ÖKOTANYA A CSORDAJÁRÁSON

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Kiskunmajsa Város Önkormányzata és Topolya Város Önkormányzata (Szerbia) az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programon belül ”Közös törekvések a turizmusért” elnevezéssel CET rövid címmel és HUSRB/1602/31/0081 azonosítószámmal projektet valósít meg.
A projekt teljes költségvetése: 584.349,20 EUR
Ebből az EU támogatás mértéke: 496.696,81 EUR
A projekt kezdete: 2018.06.01.
A projekt vége: 2021.05.31.
A projekt célja az volt, hogy mind a szerb, mind a magyar oldalon természeti értékekre épülő turisztikai kínálatot hozzunk létre szolgáltatásokkal, termékekkel, miközben a helyi értékek és hagyományok adatbázisán keresztül megerősítésre kerülnek a helyi termelők.
A pályázat legfontosabb elemei elkészültek. A magyar és szerb oldal turisztikai infrastrukturális beruházásai és a 2 természeti értékeket bemutató tansövény megvalósultak.
Kiskunmajsán egy Öko-Tanya épült fel, ahol állatsimogató, kert, pajtaszínház és kiszolgáló épületek találhatók és egy tansövény, melynek a teljes hossza 1,8 km és átlagosan, kényelmesen 1 óra alatt lehet bejárni. Szerbiában Topolya Kapuja néven jött létre egy látogatóközpont, információs pont és találkozóhely egyben, mely Topolya északi, Szabadka felőli bejáratánál épült fel, a majdani autós kemping első fázisaként. A projekt megvalósítása során a topolyai tó partján a városi strand folytatásában kialakított tanösvény (mely a tó körüli növény és állatvilág jellegzetességeit hivatott bemutatni) mellet. A projekt segítségével felépült a majdani kemping bejárati épülete, ami recepciónak és egy helyi termék boltnak ad majd helyet, illetve elkészült a terület belső villamos és vízhálózata. Továbbá szintén egy tanösvény jött létre, melynek a teljes hossza 3571 méter, melyet a kezdő táblától az utolsó tábláig átlagosan 2,5 óra alatt lehet gyalogosan végigjárni.
További információk a projektről: www.cetproject.eu
További információk a programról: www.interreg-ipa-husrb.com

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img