-0 C
Kiskunmajsa
2022, december 1. csütörtök
spot_img

KÖMPÖC: BALOGH NINA ALKOTÁSAIBÓL NYÍLT KIÁLLÍTÁS

A kömpöci származású formatervező művész Balogh Nina alkotásaiból nyíli kiállítás a falunapok idején. Mint azt önmagáról írta: „Már gyerekként is jellemző volt rám a természet szeretete. Szeretem tapintani az anyagokat: az agyagot, fát, földet, nyitott szemmel járni az erdőt, kirándulni, olyankor mindig találok valamilyen érdekes fát vagy követ, ami beindítja a fantáziámat. Különösen élvezetesnek tartom, mikor kollázst készítek és olyankor vegyítem, együtt használom a különféle anyagokat. Ha választanom kellene, inkább csak természetes anyagokkal dolgoznék, ennek ellenére kedvelem azt a műfajt is, mikor hulladék/kiselejtezett dolgokból készülnek alkotások.
Az újrahasznosítás, újrafelhasználás kérdéskörét rendkívül fontosnak tartom, mikor annyi rövid életű termék kerül a kukákba és ilyen sok szemetet termelünk. Ezért használok fel sokszor csomagolóanyagot, újságokat, régi fémdarabokat, egyéb munkákból megmaradt faanyagot egy-egy mű megalkotásához.”
Balogh Nina a szegedi Tömörkény István Művészeti Szakközépiskola diákjaként sokat tanult Bánvölgyi Lászlótól a gipszmegmunkálásról és a díszítőszobrász technikákról. A kőfaragást Bartha András, az agyagmintázást Fritz Mihály révén sajátította el. A középiskola után a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon képgrafika szakon tanult, majd az Erasmus ösztöndíjasként fél évet Törökországban töltött, ami meghatározó élmény volt számára.

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Kövess minket!

8,853RajongókTetszik
507FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Legfrissebb cikkek