A borászok télen sem pihennek, a karácsony utáni időszak is folyamatos munkával telik a pincészetekben. Nincs ez másképp a kiskunmajsai Váradi Pincészetben sem, ahol a generációk során, apáról fiúkra öröklődött a mesterség. A családi pincészet ötvözete a hagyományos fahordós erjesztésnek, de a kor igényeinek megfelelő reduktív módszerrel is készítik a boraikat. – Karácsonyt követően borainkat több soron szűrjük, derítjük, palackozzuk és közben minősítettjük is – sorolta Váradi Dániel, aki elmondta, hogy borversenyeken is megmérettetik boraikat. Hamarosan a Kiskunmajsai Hegyközség borversenyén vesznek részt a boraiakkal, melyek közül elsősorban a vörösökkel értek el előkelő minősítéséket. Váradi Dániel kiemelte: büszkeségük a kislányáról elnevezett Zita házasítás, ami a pince legjobb borainak elegye. A Váradi Pincészetben abban is reménykednek, hogy hamarosan a fehér és a rozéboraik is olyan minőséget érnek el, hogy arany minősítésekkel térhetnek haza a versenyekről. Mindennek megteremtették a technológiai hátterét és a legkorszerűbb módon tudják előállítani boraikat. – A hagyományos és a korszerű technológia között készítjük borainkat. Próbálunk ezzel megfelelni az új kor elvárásainak és a régi idők képviselőinek, akik inkább a hagyományos bor kedvelői – tette hozzá Váradi Dániel.