1.6 C
Kiskunmajsa
2022, december 3. szombat
spot_img

SISSY JÓTÉKONYSÁGI GARÁZSVÁSÁRA

Tizennégy éve él Magyarországon a Belgiumban született Sissy Schlemmer, aki ma már el sem tudja képzelni, hogy visszaköltözzön szülőföldjére. Az Ötfán üzemeltetett jótékonysági garázsvására egyre népszerűbb.
„Szerelem volt első látásra” – idézi fel vissza Sissy, amikor 35 évvel ezelőtti először jött üdülni a Balatonra, és egyből „rabul ejtette” Magyarország. Később Kiskunmajsán is rendszeres vendég volt, majd 14 éve ide is költözött, és már el sem tudná képzelni, hogy visszaköltözzön Belgiumba, vagy Ausztriába, ahol szintén sok évet élt.
A nyugdíjas hölgy szeret jótékonykodni, a FONI-ban például rendszeresen vállal önkéntes munkát. Ötfai otthonában pedig egy úgynevezett garázsvásárt üzemeltet, amelynek a bevételét a Rotary Club Danubia Csólyospálos nevű szervezetnek ajánlja fel. A Nyugat-Európában népszerű, úgynevezett charity shopok mintájára itt is grátisz lehet behozni minden olyan eszközt, tárgyat, ami még használható, de már nincs rá szükségünk – a leveses tányértól a kerékpárig. Ha szükséges, Sissy megjavíttatja az eszközöket, majd eladja, a bevételből pedig nemes ügyeket támogat a Rotary révén. Így segítették már az Orgona Református Egyesített Szociális Intézményt, a kiskunmajsai orvosi ügyeletet, a tűzoltóságot, a FONI-t, valamint az ópusztaszeri Gyermekvédelmi Lakásotthont.
„A pénz száz százalékban az intézményekhez jut, én rezsit sem számolok fel. Ha valaki szeretne vásárolni vagy éppen eladakozná felesleges, de még használható eszközeit, akkor előzetes egyeztetés után szívesen várjuk” – mondta Sissy.
A garázsvásár címe: Kiskunmajsa, Ötfa Tanya 35./a (a Liza Vendégház mellett). Telefon: 06-20/425-6130

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Kövess minket!

8,853RajongókTetszik
508FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Legfrissebb cikkek