12.2 C
Kiskunmajsa

SZANK: DÉL-ALFÖLDI EGYÉNI TEKERANGLISTA VERSENY

- Hirdetés-spot_imgspot_img

SZANK: DÉL-ALFÖLDI EGYÉNI TEKERANGLISTA VERSENY
Szank volt a házigazdája a Dél-Alföldi Amatőr Egyéni Teke Ranglista Verseny első fordulójának. A sorozat négy selejtezőből és egy kieséses rendszerű sprint versenyből áll. Süli András József, a Csongrád Megyei- és a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta, hogy hét éve indították Szegeden az amatőrök tekeversenyét, ami hatalmas népszerűségnek örvend és mostantól Bács-Kiskunban is tartanak selejtezőket. Szeged mellett, így Szank és Tiszakécske is bekapcsolódik rendezők sorába. A szanki pálya eddig „bevehetetlen vár” volt az amatőrök számára, de múlt szombaton a ranglista verseny résztvevői is elismeréssel szóltak az ország egyik legjobb tekepályájáról.
Szankon a férfiak mezőnyében 44-en gurítottak. A selejtező dobogósai: 1. Máté György 524 fa, 2. Angyal Péter 512 fa, 3. Scheibli Zoltán 502 fa. A nők 14 fős mezőnyének legjobbjai: 1. Tóth Bagi Zsuzsanna 488 fa, 2. Marsi Margit 467 fa, 3. Horváth Hajnalka 461 fa.
A selejtezők szabályrendszere a következő: 4x (15 teli és 10 tarolás), azaz 100 vegyes gurítás. A döntőbe a négy selejtező alapján a legjobb 32 férfi és a legjobb 8 női játékos jut be. A 4 selejtezőben elért összfa alapján lesznek az eredmények összesítve.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img