22.2 C
Kiskunmajsa

SZANK: ZÁRUL A „MÚLTUNK ÉRTÉKE, KÖZÖSSÉGÜNK JÖVŐJE” CÍMŰ PÁLYÁZAT

- Hirdetés-spot_imgspot_img

2022. május 1-jén zárul a Szank Községi Önkormányzat TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00001 számú, „Múltunk értéke, közösségünk jövője” című pályázat. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 43,38 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „Helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívás keretében valósult meg.
A projektet Szank Községi Önkormányzat Móricgát, Gátér, Petőfiszállás, Pálmonostora és Jászszentlászló települések önkormányzatával együtt valósította meg.
A szakmai munka a konzorciumban részt vevő 6 településen a közösségfejlesztési folyamatok fejlesztése érdekében közösségi interjúk, közösségi beszélgetések és kérdőíves felméréssel kezdődött. Ezután a közösségi felmérés tapasztalatait összegezve elkészült a Helyi Cselekvési Terv. A projekt szakmai megvalósítására a Helyi Cselekvési Terv szerint került sor.
A pályázat keretében Szank településen 1 fő szakmai vezető és 2 fő közösségszervező foglalkoztatására, eszközbeszerzésre, egy térségi kalendárium, egy helyi érték munkafüzet, és egy helytörténeti kiadvány kiadására, kulturális programok és a helyi identitást erősítő gyermektáborok megszervezésére, valamint egy közösségi kiállítás megrendezésére került sor.
Gátér településen eszközbeszerzésre, falukönyv készítésére, és a helyi érték kiállítás megrendezésére nyílt lehetőség.
Pálmonostora településen a pályázatnak köszönhetően eszközbeszerzés, közösségek szomszédolása, falukönyv kiadása, és a helyi értékeket bemutató szórólapok, képeslapok kiadása, valamint egy fotófal elkészítése valósulhatott meg.
Petőfiszállás községben a projekt keretében eszközbeszerzés, tankatalógus elkészítése, tanulókörök szervezése és a helytörténeti dokumentumok gyűjtése valósult meg.
Jászszentlászlón a pályázatból eszközbeszerzésre, helytörténeti kutatásra, tankatalógus elkészítésére, tanulókörök szervezésére, helytörténeti előadások, workshopok megszervezésére nyílt lehetőség.
A pályázat keretében Móricgát településen helytörténeti előadások szervezésére, helytörténeti dokumentumok gyűjtésére, eszközbeszerzésre és szomszédoló rendezvény megszervezésére kerülhetett sor.
A projekt során 3 fő közösségfejlesztő szakemberképzésen vett részt. Jó gyakorlatok megismerése céljából a települések közösségszervezői, közösségépítésben résztvevő szakemberei belföldi és külföldi tanulmányutakon vehettek részt.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img