7.7 C
Kiskunmajsa

SZENTMISE KERETÉBEN ÁTADTÁK A TELEPÜLÉSI KITÜNTETÉSEKET CSÓLYOSPÁLOSON

- Hirdetés-spot_imgspot_img
SZENTMISE KERETÉBEN ÁTADTÁK A TELEPÜLÉSI KITÜNTETÉSEKET CSÓLYOSPÁLOSON
Szeptember utolsó napján a katolikus templomban tartott szentmise keretében adták át a községi elismeréseket Csólyospáloson. A rendhagyó díjátadón elhangzott: a községi kitüntetéseket a Tavaszköszöntő, illetve a Nyári Birkafőző Fesztivál keretében adták át korábban, de a járványhelyzet miatt ezek a rendezvények idén is elmaradtak. Á. Fúrús János polgármester megkeresésére Gál József plébános igent mondott a kezdeményezésre, annál is inkább, mert az egyik díjazott Salamon Szilvia, a cserkészcsapat néhai vezetője, fontos szerepet töltött be az egyházközség életében is.
A képviselő-testület Salamon Szilvia számára, posztumusz ítélte oda a Csólyospálos Községért kitüntető címet. A vajdasági származású díjazott példamutatásáról Telek Máté, egykori kiscserkész megható szavakkal emlékezett. Az elismerést Salamon Szilvia édesanyja vette át Á. Fúrús János polgármestertől.
A Csólyospálos Kultúrájáért Díj idei birtokosa Sólya Gábor önkormányzati képviselő, aki önzetlen munkájával gyakran segítette a település rendezvényeit. Az online misék közvetítéséért Gál József atya is köszönetet mondott. A díjazott az elismeréssel járó 50 ezer forintot felajánlotta erdélyi gyermekek vendéglátására.
A szentmisén közreműködött a Csólyospálosi Tamburás Együttes és az 1809. sz. Boldog Özséb Cserkészcsapat tagjai.
Az ünnepségről készült hosszabb beszámolót itt lehet megtekinteni: https://youtu.be/hZZrmH_k_BY
- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img