0.4 C
Kiskunmajsa

TEREMFOCI BAJNOKSÁG KISKUNMAJSÁN

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Kiskunmajsa város önkormányzatának támogatásával ismét lesz teremfoci bajnokság Kiskunmajsán, az Iskola utcai sportcsarnokban.
A  bajnokság első játéknapja: 2023. december 02. (szombat).

Csapatonként 12 fő nevezhető. A mérkőzések 2×25 percesek, csapatonként 5+1 fő lehet egyszerre a pályán.A nevezési díj csapatonként, 12 játékosig 120.000,- Ft, amely minden további benevezett játékos után 10.000,- forinttal emelkedik.
A nevezések leadási határideje a nevezési díjjal 2023. november 17-én (péntek) 16:00 óráig Ábrahám-Furus Gergőnél (30/626-2038), vagy Ifj. Szívós Istvánnál (30/536-3686).Az első forduló sorsolása: 2023. november 24-én (péntek) 16:00 órakor lesz a sportcsarnokban.

Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása

2023–2024.

 1. A bajnokság neve:

  Kiskunmajsai téli teremlabdarúgó bajnokság

 2. A bajnokság célja:

  Az elsősorban a kistérégben élő, futballozni szerető lakosság rendszeres, versenyszerű szabadidősport igényének kielégítése a téli időszakban.

 3. A bajnokság helye:  Kiskunmajsa Városi Sportcsarnok

  1. Kezdete: 2023. december 02. (szombat)
  1. További játéknapok:
    2023. december 10. (vasárnap)

               december 16. (szombat)
      2024. január 13. (szombat),
                január 14. (vasárnap),

                január 20. (szombat),
                január 27. (szombat),

                január 28. (vasárnap),
                február 03. (szombat),

                február 10. (szombat).


 • A bajnokság rendezői:

  Kiskunmajsa Város Önkormányzata és a felkért versenybizottsági tagok Ábrahám-Furus Gergő (06306262038) és Ifj. Szívós István (06305363686).

 • A bajnokság résztvevői:

  • A bajnokság lebonyolítási rendje a nevező csapatok létszámától függ.

 • A nevezéssel, lebonyolítással kapcsolatos tudnivalók:

  • Nevezhető csapatonként 12 fő.
  • Az ettől kevesebb létszámmal leadott nevezési lapot utólag kiegészíteni az első fordulóig, az adott csapat első mérkőzéséig lehet.
  • A mérkőzések 2×25 perc játékidővel, 5+1 fővel folyamatos cserével kerülnek lebonyolításra.
  • A nevezési díj csapatonként, 12 játékosig 120.000,- Ft, amely minden további benevezett játékos után 10.000,- forinttal emelkedik.
  • Minden nevező játékos egy alkalomra szóló fürdőbelépőt kap a Jonathermál Zrt. jóvoltából.
  • Minden benevezett játékos balesetbiztosítással rendelkezik a bajnokság ideje alatt.
  • A nevezések leadási határideje a nevezési díjjal 2023. november 17-én (péntek) 16:00 óráig Ábrahám-Furus Gergőnél vagy Szívós Istvánnál.
  • Az első forduló sorsolása 2023. november 24-én (péntek) 16:00 órakor lesz a sportcsarnokban.
  • Mérkőzés halasztására vonatkozó kérelmet a két csapat megegyezésével, a versenybizottság legalább egy tagja számára kell jelezni, további intézkedés végett.
  • Az utolsó két fordulóban mérkőzést halasztani nem lehet!
  • Igazolatlanul távolmaradó csapat ellenfele 3 bajnoki pontot kap 3-0-ás gólkülönbséggel. A ki nem álló csapat 1 büntetőponttal számolhat.
  • Második ki nem állás esetén a vétkes csapat kizárásra kerül, korábbi eredményeit a lejátszott bajnoki fordulók számától függetlenül törli a versenybizottság. Ez a csapat a következő szezonban nem nevezhet.

 • Helyezések, csoportvégeredmény eldöntése:

  • A győztes mérkőzésért 3, a döntetlenért 1, a vereségért 0 pont jár.
  • A végső sorrend kialakításánál:
   • a több bajnoki pont
   •  az egymás elleni eredmény számít a fenti sorrendben.
   • a jobb gólkülönbség
   • a több rúgott gól
  • Amennyiben helyosztókra kerül sor, döntetlen esetén hosszabbítás nélkül 3–3 büntető rúgás következik. Ha ott sincs döntés, akkor ettől fogva 1–1 büntető rúgás következik.

 • Díjazás:

  • A bajnokság 1-3 helyezettje kupa, érem és oklevél díjazásban részesül.
  • Minden bajnoki osztályban különdíjat kap a legjobb kapus, a gólkirály és a legjobb mezőnyjátékos. Erről a csapatok, a versenybizottság tagjai és a játékvezetők szavazata dönt.
  • A verseny finanszírozása a nevezési díjakból és az önkormányzati támogatásból történik.

 • Óvás, fegyelmi ügyek:

  • Óvni a mérkőzést követő 48 órán belül lehet 5.000,- Ft óvási díj befizetése mellett.
  • A versenybizottság az óvást követő 48 órán belül hoz döntést, ami ellen fellebbezésnek helye nincs.

 • Kiállítások:

  • A mérkőzés során szabálytalankodó, durván, sportszerűtlenül viselkedő játékos 2 perces, 5 perces, illetve végleges kiállítással sújtható az eset súlyosságától függően. Ugyanazon játékosnak egy mérkőzésen belüli többszöri kiállítása esetén a büntetéseknek ez a sorrendje alkalmazandó: A 2 perces kiállítás sárgalappal, a végleges kiállítás piros lappal történik. A játékos 2 perces kiállítás esetén a letöltött büntetés után visszatérhet. Ha ugyanazon játékos következő 2 perces kiállítása sárga-piroslappal történik, akkor az véglegesnek számít. Tovább nem játszhat, helyette 2 perc után egy cserejátékos beállhat. A rögtön piros lappal vagy első sárga utáni piros lappal kiállított játékos csapata soron következő minimum 2 mérkőzésen nem játszhat. A két sárgalap utáni piros lappal kiállított játékos csapata soron következő 1 mérkőzésén nem szerepelhet. Piros lappal büntetett játékos az eltiltása végéig nem ülhet le a kispadra csapata mérkőzésén.

  • Végleges kiállítás esetén – amennyiben az nem a második 2 perces büntetés, hanem durva játék, vagy sportszerűtlen magatartás miatt kap a játékos – 5 perc letelte után másik csapattag folytathatja a játékot a kiállított helyett, aki a mérkőzés hátralévő ideje alatt a játékteret köteles elhagyni, és a következő minimum 2 mérkőzésen sem szerepelhet. Az a játékos, aki tettlegesen bántalmaz játékost, vagy a mérkőzésen jelen lévő egyéb személyt és ezért kiállítják fegyelmi büntetése 3 mérkőzéstől a versenybizottság által megszabható ideig terjedhet.

  • A kispadon ülő cserejátékosokra ugyanez vonatkozik. Botrányos, kirívóan sportszerűtlen viselkedés esetén az elkövető több mérkőzésről, végső esetben, a bajnokságban való további szerepléstől is eltiltható. A kispadról kiállított játékos miatt a pályáról is le kell jönni játékosnak.
   Ez a csapatra is vonatkoztatható. A kispadról pályára rohanó játékos(ok) minimum 2 perces büntetéssel sújthatók, de ez lehet súlyosabb is.

  • Ha a mérkőzés végén a csapatvezető vagy a csapat bármely tagja továbbra is sértő módón viselkedik a Fegyelmi Bizottság határozata alapján a csapattól büntető pont(ok) is levonhatóak.

  • Ha egy játékos a játékvezetővel szemben tettlegességet követ el és ezért kiállítják a fegyelmi büntetése 10 mérkőzéstől a versenybizottság által kiszabott ideig terjedhet.
 1. Jogosulatlan játék:

  1. Jogosulatlannak tekinthető a csapat nevezési lapján nem szereplő, valamint a mérkőzés megkezdéséig a jegyzőkönyvön nem szereplő játékos.
  1. Az ebből származó mérkőzés utáni jogos óvás esetén a 3 bajnoki pont 3-0-ás gólkülönbséggel a vétlen csapatot illeti meg.
  1. A mérkőzés előtt az ellenfél csapatának kérésére minden játékos köteles a személyazonosságát megfelelő módon (személyi igazolvánnyal, útlevéllel) igazolni a játékvezető jelenlétében. A vitás esetek elkerülése érdekében javasolt az igazolvánnyal való megjelenés a mérkőzésnapokon.
  1. Igazoltatni a mérkőzés befejezése után 5 percig lehetséges.
  1. Ha egy mérkőzésen egy csapatban olyan játékos szerepel, aki sem a mérkőzés előtt, sem utána nem vesz részt a kért igazoltatásokon, és 48 órán belül nem tudja igazolni magát megalapozott óvási oknak tekinthető.

 2. Egyéb rendelkezések:

  1. A mérkőzést késés miatt legfeljebb 5 perc várakozás után el kell kezdeni.
  1. A mérkőzést 3+1 fő részvételével meg kell kezdeni, és le kell játszani.
  1. Ha egy csapat létszáma 3+1 fő alá csökken, le kell fújni a mérkőzést és a 3 bajnoki pontot 3-0-ás gólkülönbséggel vagy a pályán kialakult eredménnyel (amelyik a vétlen csapat számára a kedvezőbb) a vétlen csapat javára kell jóváírni.
  1. Minden csapat köteles egységes felszerelésről gondoskodni, amelynek színösszetételét a nevezési lapon fel kell tüntetni. Mez-azonosság esetén a pályaválasztó köteles eltérő színű mezben (jelzőtrikóban) játszani. Nem kötelező az egységes számozás, de segít a jegyzőkönyvvezetésben.
 3. A csapatok a számukra kijelölt öltözőt 20 perccel a mérkőzés előtt foglalhatják el és 20 perccel a mérkőzés lefújása után kötelesek elhagyni.
 4. Az öltözőben hagyott értékekért a versenybizottság felelősséget nem vállal.

 5. A játékkal kapcsolatos fontosabb tudnivalók:

  1.  Mindenben a kispályás labdarúgás szabályai érvényesek, kiemelve:
  1.  A lábbal hazaadott labdát a kapus kézzel nem foghatja meg,
  1.  A játékban lévő labdát a kapus kézzel vagy lábbal továbbíthatja és ebből gólt is elérhet,
  1.  A játékteret az alapvonalon elhagyó labdát a kapus kidobással hozhatja játékba, nem rúghatja ki, és a labdának a hatost el kell hagynia.
  1.  Az oldalvonalon kívülre jutott labdát az ellenfél bedobással, illetve az oldalvonalról, vagy oldalvonalon kívülről történő rúgással, vagy dobással hozhatja játékba az ellenfél játékosa 1 méterre köteles eltávolodni a bedobást (berúgást) végrehajtó játékostól.
  1.  Ha a kapus a lábbal történő hazaadást kézzel megfogja a büntető területen belül, akkor hatos vonaláról – ahová a játékvezető a labdát leteszi – közvetett szabadrúgást kell elvégezni.
  1.  A becsúszó szerelés tilos (de nem jár érte automatikus kiállítás).

 6. A teljes bajnokság során

  1.  Minden résztvevőtől elvárják a kultúrált, sportszerű viselkedést.
  1.  A sportcsarnok állagának megóvásáért minden játékos személy szerint anyagilag felel.
  1.  A csapatvezetők kőtelesek az öltöző átvételekor a berendezési tárgyak épségéről meggyőződni, amennyiben bármilyen kárt észlelnek, kérjük a csarnok gondnokát értesíteni.
  1.  Amennyiben az okozott kár felelőse nem ismert, úgy az a csapat köteles a kárt megtéríteni, amelyik előzőleg a kiírás szerint az öltőzőt használta és nem jelentett kárt. Az anyagi kárt okozó játékos, vagy ha az ismeretlen, akkor akár a csapat is súlyosabban büntethető (minimálisan 2 mérkőzéses eltiltás, súlyosabb esetben pontlevonás és/vagy a csapat kizárását is jelentheti).

 7. Vitás esetek

  Minden, a versenykiírásban felsorolt és fel nem sorolt esetből származó vitás kérdésben a versenybizottság állásfoglalása dönt.

                                                                                        VERSENYBIZOTTSÁG

NEVEZÉSI LAP

a 2023-2024. évi téli teremlabdarúgó bajnokságra

Nevezési határidő: 2023. november 17-én (péntek) 16:00 óra!

A csapat neve 
A csapatvezetőneve 
telefonszáma 
címe 
A csapat mezének színösszetétele 
Játékos neveSzületési idő (év, hó, nap)Személyi igazolvány számSajátkezű aláírásE-mail
1.       
2.       
3.       
4.       
5.       
6.       
7.       
8.       
9.       
10.       
11.       
12.       
13.       
14.       
15.       
A sorsolásra vonatkozó kérelmek (csak előrelátható időpont módosításra, mérkőzéskezdésre vonatkozóan) 

………………………………………………..

a nevezési lap beérkezésének ideje

………………………………………………..

csapatvezető aláírása

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img