15.5 C
Kiskunmajsa

JÁSZSZENTLÁSZLÓ: SEGÍTIK A MENEKÜLTEKET, TÁMOGATJÁK A CIVILEKET, KEZDŐDHET A SZENNYVÍZTELEP BŐVÍTÉSE

- Hirdetés-spot_imgspot_img

JÁSZSZENTLÁSZLÓ: SEGÍTIK A MENEKÜLTEKET, TÁMOGATJÁK A CIVILEKET, KEZDŐDHET A SZENNYVÍZTELEP BŐVÍTÉSE
A krízishelyzet, a háború megkövetelte az összefogást, amiből a jászszentlászlói emberek most is jeles vizsgáztak. Nagy András polgármester köszönetet mondott minden segítőnek, akik adományaikkal segítették az ukrajnai háború elől menekülőket. Az összegyűlt adományok egy részét a majsai Menedékvárosba vitték, illetve a kiskunmajsai gyűjtőpontra. A polgármester elmondta: az önkormányzat dolgozói minden héten vásárolnak jelentősebb mennyiségű élelmiszert a Menedékvárosban elhelyezett gyerekek és felnőttek részére.
Az új szennyvízteleppel kapcsolatban a község vezetője közölte: már aláírták a támogatói nyilatkozatot, kiválasztották a kivitelezőt és március 18-án átadták a munkaterületet, így hamarosan kezdődhet a nagyon várt bővítése a szennyvíztelepnek, amely Szank és Jászszentlászló szennyvizét is fogadja.
Jászszentlászló polgármestere arról is beszámolt, község képviselő-testülete továbbra továbbra is segíti a helyi civil szervezeteket, a lakossági járdaépítéseket.
A járdaépítésre 1 millió forint keretösszeget különítették el. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is pályázat útján lehet hozzájutni a támogatáshoz. A gyalogjárda minden befejezett métere után bruttó 4 ezer forint adható, de maximum bruttó 80 ezer forint.
A helyi önszerveződő civil közösségek támogatásra 2 millió 200 ezer forintot különítettek el a község költségvetésében. A forrásra magánszemélyek, vagy azok a be nem jegyzett helyi szervezetek, helyi önszerveződő civil közösségek pályázhatnak, amelyek a településhez kapcsolódó vagy a település lakóit érintő programokat szerveznek. A keretből maximum 50 ezer forint biztosítható egy-egy pályázónak.
A helyi civil szervezetek támogatására is 2 millió 200 ezer forintot biztosítanak. A pályázat a civil társadalom erősítését, a szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését célozza. Egy-egy pályázó maximum 70 ezer forint támogatást kaphat.
A pályázatok határideje a járdaépítéseknél folyamatos. A civil támogatásokra 2022. március 31-ig lehet jelentkezni.
A részletes pályázati anyagok beszerezhetők: személyesen a Közös Hivatalnál (6133 Jászszentlászló, Dózsa György u. 8.) Farkasné Deli Zsuzsannától. A pályázati dokumentáció letölthető a www.jaszszentlaszlo.hu honlapról.

- Hirdetés-spot_imgspot_img

Legfrissebb hírek

- Hirdetés-spot_img

Kapcsolódó hírek

- Hirdetés-spot_img